Krakowskie precle
czyli obwarzanki z Krakowa. Ich pochodzenie do dnia dzisiejszego nie jest do końca znane, choć od wieków są one symbolem Krakowa. Każdy z nich jest ręcznie wyrabiany, bogato posypany makiem, sezamem lub solą. Dziś możemy zakupić modyfikowaną wersję np. z posypką ziołową czy serem.

Produkcja obwarzanka wymaga ogromnego doświadczenia i precyzji. Jednym z najważniejszych etapów produkcji jest „obwarzanie” czyli zanurzenie ciasta we wrzątku. Proces ten bezpośrednio nawiązuje do samej nazwy. Następnie po ich ozdobieniu wkłada się je do mocno nagrzanego pieca. Obwarzanek krakowski jest laureatem nagród na międzynarodowych targach.


Codziennie rano nasi kierowcy ok. godz. 4 rano odbierają smakołyki dla Państwa prosto z najlepszej krakowskiej piekarni Pana Czaji i wiozą je do Warszawy. Można je zakupić na naszych stoiskach w centrach handlowych (Złote Tarasy, Galeria Mokotów, Wileńska) oraz dwóch szpitalach (MSWiA i Banacha).

Jeśli jesteście Państwo zainteresowani zakupem większych ilości (np. na eventy) lub systematyczną dostawą hurtową (sklepy, restauracje) prosimy o kontakt na adres mailowy lub telefoniczny:

biuro@krakowskieprecle.pl
tel. +48 511 105 210

Krakowskie Precle
MIKO MW Sp. z o.o.
Ul. Hlonda 2c
02-972 Warszawa

Email: biuro@krakowskieprecle.pl
Tel.: +48 519 821 784